Guide:Hvordan brenne en ISO fil

Fra Diskusjon.no WIKI
Gå til: navigasjon, søk
Hvordan brenne en ISO fil
Forfatter: Ördög
Forum: Data > Programvare
Beskrivelse: En guide til hvordan man kan brenne ut en ISO fil.


Guide: Hvordan brenne en ISO fil

Før du går igang med denne guiden kan det være en god ide og ta sikkerhetskopi av de filer du ikke ønsker å miste.


Windows


Jeg har bare erfaring fra Windows XP, så om dette gjøres annerledes i Windows Vista vil jeg være takknemlig om noen kan sende meg en guide eller oppdatere denne. Programmet som brukes i denne guiden heter infrarecorder. Det er et gratis program som er veldig enkelt å bruke. Husk og scan programmet for virus og andre ulumskheter.

  • Om du ikke har programmet installert kan det lastes ned fra denne siden.
  • Da er det på tide og starte programmet. Du blir møtt med en side hvor du ser forskjellige ikoner med tekst som forklarer deres oppgave. For og brenne en ISO fil trykker du på "write image".
  • Da kan du vise vei til hvor du har plassert bildefilen du lastet ned, markere den og klikke "åpne".
  • Velg brenne hastighet og tilpass de andre alternativene etter eget ønske.
  • Når den har gjort seg ferdig kan du restarte maskinen eller starte opp maskinen hvor det nye OS'et skal installeres. Husk og sjekk at bios har riktige instillinger så du ikke booter opp OS'et som allerede er installert eller får beskjed om at maskinen ikke har noe og boote.

GNU/Linux


Brenneprogrammet som vil bli brukt heter Brasero.

  • Om du bruker Ubuntu vil Brasero bli installert sammen med resten av systemet. Hvorvidt andre distroer installerer dette programmet automatisk vet jeg ikke, men den vil kanskje finnes i pakkebrønnen. Om distroen du bruker ikke har programmet i pakkebrønnen kan du laste det ned fra denne siden. Laster du ned programmet fra hjemmesiden må du kompilere det før det kan brukes. Er du usikker på hvordan det gjøres kan du følge denne guiden.
  • Når installasjonen er ferdig kan du starte programmet. Du blir møtt med en fin og oversiktlig side hvor du kan trykke på "Burn Image" for og brenne ut din ISO fil.
  • Deretter åpnes et nytt vindu hvor du skal klikke på firekanten hvor det står "none" (den er lokalisert på høyre side av "path"). Deretter kan du vise vei til hvor du har plassert ISO filen, markere den og klikke på "åpne".
  • Når du har valgt ISO filen du ønsker og brenne kan du enten trykke på "burn" og dermed bruke de forhåndsinnstilte instillingene, eller du kan trykke på "properties" og tilpasse dem etter eget ønske.
  • Når den har gjort seg ferdig kan du restarte maskinen eller starte opp maskinen hvor det nye OS'et skal installeres. Husk og sjekk at bios har riktige instillinger så du ikke booter opp OS'et som allerede er installert eller får beskjed om at maskinen ikke har noe og boote.

Videre planer

Guiden er langt fra komplett og jeg håper at brukere kan bidra med hvordan man kan brenne en ISO fil i både BSD/Unix og OSX. Jeg håper også at brukere kan bidra med guider for andre brenneprogram enn de jeg har skrevet om slik at de som ønsker og benytte seg av denne guiden slipper og isntallere ny programvare.