Avatar

Fra Diskusjon.no WIKI
Gå til: navigasjon, søk

En avatar er et lite bilde som brukes til å identifisere din brukerkonto med, slik at andre brukere på forumet enklere kjenner deg igjen. En avatar kan f.eks være et bilde av deg selv, eller noe annet du personlig identifiserer deg med.Retningslinjer for avatar


Retningslinjene §3 sier at avatar skal være i tråd med begrensningene angitt i kontrollpanel, som er:

  • Avatar skal ikke overstige 80x80 piksler, ikke være større enn 10 kilobytes, ikke være animert eller inneholde noe som kan betegnes som allment støtende (herunder porno i enhver form, groteske bilder og liknende). Avatarer som inneholder logoer fra nettverket kan kun benyttes av medarbeidere i nettverket. Følgende filtyper er tillatt: gif,jpeg,jpg,png


Den 1. august 2009 ble retningslinjene for avatar endret, mens det før denne endringen ikke var tillatt med avatarer større enn 80x80 piksler og 10 kilobytes i filstørrelse. Ble det etter regelendringen mulig med avatarer som var 100x100 piksler og som var mindre enn 10 kilobytes i størrelse. Dette ble avgjort etter en avstemming som var satt i gang tidligere samme sommer.

Endre avatar


Diskusjon.no tillater ikke avatarer fra eksterne servere, så man er nødt til å laste opp avataren til Diskusjon.no. Dette gjøres i kontrollpanelet ved å følge denne lenken: Kontrollpanel: Endre avatar. Her kan man også fjerne avataren sin.

Dersom du opplever at avataren ikke oppdateres til tross for at du har lastet opp en ny, skyldes dette trolig at nettleseren din har tatt vare på, og enda viser fram den gamle avataren (henter denne fra cachen). For å oppdatere cachen og tvinge nettleseren din til å hente samtlige bilder på forumet på nytt, kan du trykke F5 eller Oppdater/refresh-knappen.

Se også


Kilder