Diskusjon.no WIKI:Prosjektportal

Fra Diskusjon.no WIKI
Gå til: navigasjon, søk
Prosjektportal - Wiki
Informasjon til bidragsytere og utviklere.
Våre brukere har gjort tilsammen 8 841 redigeringer.
Kategoristruktur etterlyses!
Vi trenger å få på plass en god kategoristruktur slik at vi unngår masse merarbeid med å eventuelt omkategorisere sider, filer og kategorier. Diskusjonen om den generelle, overordnede kategoristrukturen for hele wikien er allerede i gang her: Kategorisystem - hvordan skal vi kategorisere wikien?


En mer spesifik problemstilling knyttet til kategorisering er hvordan strukturen for filer og sider brukt i nyhetsartikler skal kategoriseres. Et forslag har blitt fremmet og vil bli iverksatt etterhvert dersom det ikke kommer noen innvendinger/tilbakemeldinger på forslaget: Forslag til kategoristruktur for nyhetsartikler (bilder, sider, m.m.)

Bidragsytere: Slik kommer du i gang
En kort innføring i hvordan bruke wiki-kode/syntaks når man skriver artikler og sider på wikien finner man her: Hjelp:Innføring i artikkelskriving. Dette er kun et kort lynkurs i artikkelskriving. En mer eller mindre fullstendig dokumentasjon finner man her: Help:Editor (Engelsk)


Et godt tips er å gjøre seg kjent med maler. En mal forenkler repetitiv og vanskelig wiki-syntaks ved å skille mellom wiki-kode og innhold. En liste over tilgjengelig dokumentasjon for malene finner man her: Kategori:Mal/Dokumentasjon. En komplett liste over alle tilgjengelige maler finnes her: Prefiksindeks: Mal

Ting å gjøre
Siden vi er en wiki i startfasen har vi for øyeblikket størst behov for å få på plass en struktur og greie føringer å forholde seg til. Vi trenger innspill og tilbakemeldinger for dette. For de som har brukertilgang så er det fortsatt mange artikler om forumet som trengs, så der er det bare til å sette i gang for de som føler kallet.


Hvordan utbedre nyhetssystemet?
De nærmeste dagene vil vi forhåpentligvis få på plass Simple_namespaces slik at vi kan lage navnerom for bl.a nyheter. Dette krever en del modifisering av den eksisterende koden og arkitekturen for nyhetssystemet da det i nåværende versjon ikke tar hensyn eller drar nytte av fordelene med navnerom. I den anledning ønsker jeg tilbakemeldinger på hvordan generelt utbedre nyhetssystemet.


Teknisk to-do:
Her finnes en liste over tekniske ting som er på to-do-lista:  • Opprette et eget Diskusjon.no-skin for wikien: Det nåværende skinnet er kun en modifisert versjon av standardskinnet "Monobook". Ved oppgraderinger av wiki-programvaren vil skinnet nullstilles. [1]
    • Oppdatering: Alle nødvendige filer for nytt Diskusjon.no-skin er ferdiglaget, men venter på implementasjon.


  • Konfigurere riktig tidssone: Wikien følger UTC-tid som er 2 timer før norsk tid. All parsing av tid vil derfor gi to timer for tidlig; en bestemt dag blir dagen før, en bestemt uke blir uken før, en bestemt måned blir måneden før, osv. [2]


  • Forenkle nyhetssystemet: Det nåværende av nyhetssystemet kunne trenge seg en forenkling. Mange variabelnavn å deklarere samt mange bilder å laste opp gjør det tungvindt å skrive nyheter.