Innlegg

Fra Diskusjon.no WIKI
Gå til: navigasjon, søk

Innlegg er enkeltsvar skrevet av en bruker som deltar i en tråd.Korte og meningsløse innlegg

For å holde et kvalitetsnivå på innlegg som skrives forbyr retningslinjene #10 korte og meningsløse innlegg:


#10: Korte, unødvendige innlegg kun egnet til å øke brukerens antall poster regnes som spam, og kan straffes deretter. Det samme gjelder unødvendig/overdrevet bruk av smiles, eller innlegg som ikke inneholder annet enn smiley's.


Med korte og meningsløse innlegg menes innlegg som kun inneholder et smily, innlegg som kun inneholder *mine innlegg*, lol, o.l.


Overdreven bruk av smilies

Hovedartikkel: Nettikette#overdreven

Smilies eksisterer i dag av flere grunner, noen av dem er for å vise humor, ironi eller kanskje for å spre glede. Men bruk av for mange smilies kan gi en motsatt effekt, spesielt når det står flere av dem etter hverandre i ett og samme innlegg. Overdreven bruk av smilies kan for eksempel føre til at det blir vanskelig å oppfatte hvorvidt du spøker eller er seriøs. Bruk av flere smilies samtidig kan også virke rotete, masete og unødvendig. Bruk vennligst derfor aldri mer enn to smilies etter hverandre og ikke bruk smilies etter hver setning.


Unødvendig quoting

Hovedartikkel: Nettikette#quoting

"Quoting" betyr sitering og tillater at man kan sitere hele eller deler av andre innlegg. Unødvendig quoting referer til å sitere langt mer enn hva man kommenterer, siterer lange innlegg, siterer bilder eller at man lager sitat-pyramider. Sitat-pyramider er når man siterer innlegg som inneholder sitat av flere andre sitater. Skal man ikke kommentere tidligere sitater oppfordres det til å redigere ut disse. Hvordan man redigerer sitater finner man beskrevet her: Nettikette om unødvendig quoting.


Ofte stilte spørsmål om innlegg


Nedenfor finner man svar på de vanligste spørsmålene omkring innlegg.


Hvordan poster jeg et nytt innlegg?

Først må du klikke deg inn i tråden du ønsker å svare på. Man har tre ulike knapper man kan bruke for å svare på en tråd:


Hurtigsvar

Ved å klikke på Hurtigsvar-knappen åpner det seg en liten tekstboks nederst under tråden hvor man kan skrive innlegget sitt. Ved å benytte hurtigsvar vil man ikke sitere noen, med mindre man manuelt skriver inn BBkoden for et sitat.
Knappen for hurtigsvar kan se litt forskjellig ut, alt ettersom hvilket forumskin man benytter:

t_qr.gif
Hurtigsvar-knapp fra norskspråklige skins
t_qr.gif
Samme knapp fra engelskspråklige skins


Svar nå

Svar nå-knappen er den klassiske måten å skrive innlegg på uten å sitere noen. Forskjellen fra hurtigsvar er at man istedet blir videresendt til en ny side som inneholder mer omfattende verktøyer for å hjelpe deg å bruke BBkode, m.m., eksempelvis knapper for å lage automatiske lenker, mulighet til å laste opp bilder og vedlegg, osv.
Knappen for Svar nå kan se litt forskjellig ut, alt ettersom hvilket forumskin man benytter:

t_reply.gif
Svar nå-knapp fra norskspråklige skins
t_reply.gif
Samme knapp fra engelskspråklige skins


" Svar (med sitat)

" Svar-knappen kan brukes når man skal siterer ett bestemt innlegg, og svare direkte kun til dette innlegget. Når man trykker på " Svar-knappen kommer man rett til en tekstboks hvor BBkoden for sitatet allerede er ferdig utfylt. Deretter er det bare å redigere sitatet og skrive sitt svar.
Knappen for " Svar kan se litt forskjellig ut, alt ettersom hvilket forumskin man benytter:

p_quote.gif
" Svar-knapp fra norskspråklige skins
p_quote.gif
Samme knapp fra engelskspråklige skins


Kan jeg slette innleggene mine?

Nei. Normalt har man ikke lov til å redigere innleggene sine i den grad at de ødelegger forløpet i en tråd. Ønsker du et innlegg slettet så bruk rapporter funksjonen og det vil bli vurdert av en moderator. Ved dobbeltposting o.l. så setter vi pris på om du rapporterer det, slik at vi får ryddet opp. Det kan nevnes at en bruker i utgangspunktet ikke har krav på å få fjernet sine innlegg, noe det også er slått fast i Personvernnemda at man ikke har.


Hvorfor øker ikke innleggstelleren min?

Innlegg som finner sted i Off-Topic kategorien blir ikke registrert og derfor vil du ikke få økt antallet ved å poste der.


Innlegget mitt har forsvunnet!

Dersom innlegget ditt har forsvunnet fra en tråd har det mest sannsynligvis blitt slettet av en moderator. Når moderatorene sletter innlegg fra tråden skal de rapportere dette i tråden med en begrunnelse. Dersom det ikke er noen slike rapporter fra moderatorer eller administratorer kan du sende en PM/melding til en moderator eller administrator for å spørre om innlegget ditt har blitt slettet og om det ligger i Papirkurven. Om innlegget ditt har blitt slettet kan moderatoren eller administratoren bistå deg i å finne ut hvem som slettet innlegget, og hvorfor innlegget ble slettet.

Andre årsaker til at innlegg kan ha forsvunnet er om de satt som midlertidig skjult. Moderator kan sette innlegg og hele tråder som midlertidig skjult av grunner slik som evaluering av innleggets legitimitet/lovlighet, opprydding av off-topic i tråder, m.m.


Kilder


* Ofte Stilte Spørsmål