Introduksjon

Fra Diskusjon.no WIKI
Gå til: navigasjon, søk

Vi som driver Diskusjon.no setter stor pris om du tar deg litt tid til å lese denne introduksjonen før du går i gang med forumet.

Gjør deg kjent med Diskusjon.no


Diskusjon.no er et stort forum (Norges nest største!) og vi har kategorier for det meste. Vi vil oppfordre alle nye brukere til å kort gjøre seg kjent med forumstrukturen før man går i gang med å lage tråder for å unngå at man lager tråder i feil kategori. I rota av forumet finner man alle hovedkategoriene, og hver av disse inneholder en rekke underkategorier, som igjen inneholder ulike fora for bestemte typer diskusjonstemaer. En oversikt over ofte stilte spørsmål om forumet finnes her: Ofte stilte spørsmål.

Brukervennlighet og regler


For å gjøre Diskusjon.no mest mulig brukervennlig har vi en del regler. Foruten retningslinjene har vi også en nettikette som gir en dypere forklaring på de ulike punktene i retningslinjene. Retningslinjene kan virke omfattende til å begynne med, men vi oppfordrer alle nye brukere til å kjapt titte igjennom og gjøre seg litt kjent med reglene. De mest typiske feil og regelbrudd som begås på Diskusjon.no er opprettelse av tråder i feil kategori, opprette tråder med lite beskrivende emnetitler, snakk/diskusjon om ting som faller utenfor tråders tema (som kalles off-topic) og snakk/diskusjon om warez/piratkopiert materiale. Finner man innlegg eller tråder som er i strid med retningslinjene oppfordrer vi brukerne til å ikke kommentere dette, men istedet rapportere regelbrudd slik at en moderator eller administrator for tatt hånd om saken. Foruten retningslinjene oppfordres brukerne til å bruke folkeskikk og en høflig og vennlig tone på forumet.

Er man usikker på noe er det bare å sende en PM (Personal Message - melding) til en moderator, så vil vedkommende forsøke å hjelpe til.

Moderatorenes og administratorenes oppgaver


Moderatorenes oppgave på forumet er å hjelpe og veilede brukerne av forumet og gjøre forumet mest mulig brukervennlig. Det er med andre ord ikke noe i veien med å sende en PM/melding til en moderator om man lurer på noe eller trenger hjelp til noe relatert til Diskusjon.no. Tillit hos brukerne er viktig, og moderatorne og administratorene har taushetsplikt ovenfor brukerne på forumet. Eneste unntaket her er at moderatorne kan overføre informasjon til internforumet som kun administratorer og moderatorer har tilgang til, og da kun for hensikten å vurdere og eventuelt reagere på regelbrudd i samråd med hverandre. Administratorene er ansvarlig for nettverket og er ansatt i Hardware Online A/S. Enkelte administratorer sitter også i Forumstyret.

En oversikt over hvilke moderatorer og administratorer som til enhver tid er pålogget finner man helt nederst rota av forumet. Moderatorer har grønt navn, og administratorene har gult og rødt navn.

Lykke til!

Da ønsker vi deg lykke til og håper du får en hyggelig tilværelse på Diskusjon.no. Smile.gif

Med vennlig hilsen,
Forumstyret, moderatorteamet og sitelederne, Diskusjon.no.

Se også