Moderator

Fra Diskusjon.no WIKI
Gå til: navigasjon, søk

Moderator er en bruker på forumet som har myndighet til å redigere, sensurere, slette, flytte, m.m., innlegg/tråder, samt gi advarsler og utestenge/suspendere brukere. Den viktigste jobben til en moderator er å veilede brukere og sørge for at diskusjoner ikke blir ødelagt. I praksis er det moderatorene som håndhever forumets retningslinjer.

Moderator må ikke forveksles med administrator.Moderatorens arbeidsoppgaver


Kort og godt er moderatorens arbeidsoppgaver å veilede og hjelpe brukerne, samt sørge for at brukerne holder seg til forumets retningslinjer. Som moderator har man fullmakt fra forumets eier å moderere i henhold til retningslinjene, norsk lov, god presseskikk og eventuelle interne føringer. Moderatorer har også mulighet til å delta i interne diskusjoner og påvirke beslutninger som angår forumet. En knippe arbeidsoppgaver kan være:

  • Flytting og stenging av tråder
  • Sletting av uønsket innhold
  • Se til at brukerne følger retningslinjene
  • Svare på henvendelser og spørsmål fra brukerne
  • Hjelpe og veilede brukerne


Jeg er uenig i moderering - hva gjør jeg?


Ønsker du å klage på en moderasjon kan man sende en velbegrunnet e-post til forum@diskusjon.no. En klage skal være begrunnet, være saklig og skal fremlegges i beherskede vendinger. Blir du sinna, er det lurt å vente 10 minutter før du sender en klage. Det kan være en fordel å først sende en PM/melding til den aktuelle moderatoren før man sender e-post. Det er innholdsansvarlig som behandler klagene.


Jeg vil klage på en moderator


Send en velbegrunnet klage til forum@diskusjon.no så vil den bli behandlet av administrator som ikke er inhabil. Normal behandlingstid er 3-7 virkedager.


Ofte stilte spørsmål


Nedenfor finner man ofte stilte spørsmål.


Hvordan blir man moderator?

Det er innholdsansvarlig som velger moderatorer etter rådføring internt med blant annet eksisterende moderatorer. Det er ganske mange som ønsker å bli moderator og det gjelder å velge med omhu så brukerne på forumet blir mest mulig fornøyd med valget. Er man interessert i å bli brukermoderator så send en kortfattet søknad til vidar@diskusjon.no. Krav som stilles er at man er over 18 år og har en viss fartstid på forumet. Det er en dugnadsjobb og vi verdsetter alle som ønsker å påta seg en slik oppgave. For mer informasjon vennligst se:


Er moderering lønnet arbeid?

Nei, det er et frivillig verv for de som allerede bruker litt tid på forumet, og som ønsker å bidra litt ekstra for forumet og de øvrige brukerne. Det er basert på dugnadsånd og man tjener bare heder og ære. Vervet kan man få attestert dersom man ønsker å inkludere dette i eksempelvis CVen sin.


Hvordan finner jeg ut hvilke moderator og/eller administratorer som er pålogget?

Helt nederst i rota av forumet under "Forumstatistikk" finner man en liste over samtlige brukere som til enhver tid er pålogget, og moderatorer har grønt navn på denne lista, mens administratorer har rødt.

Se også