Rapportering

Fra Diskusjon.no WIKI
(Omdirigert fra Rapporter)
Gå til: navigasjon, søk

Rapportering betyr å rapportere tråder eller innlegg til moderatorteamet. De som har tilgang til å ta seg av rapportene setter stor pris på at Diskusjon.no sine brukere hjelper moderatorene med å finne frem til ting som må tas tak i. Uten flinke brukere som rapporterte ville det tatt lenger tid for moderatorene å finne innlegg, tråder og brukere som bryter med retningslinjene.Hva skal jeg bruke rapporteringsfunksjonen til?


Man kan rapportere alt som trenger en moderators oppmerksomhet, eller som man mener ikke hører hjemme på forumet. Dette gjelder alt fra brudd på retningslinjene til forespørsler om å få hjelp til å opprette, endre eller fjerne en avstemning/poll i en tråd. Det er dermed ikke sagt at rapporteringfunksjonen utelukkende skal brukes til å luke ut regelbrudd på forumet. Man kan nemlig rapportere tråder og innlegg for å få hjelp av en moderator til forumrelaterte gjøremål som brukere ikke har myndighet til å utføre, eksempelvis flytte en tråd.


Dette trenger man ikke rapportere:

  • Redaksjonelt innhold på de ulike nettstedene tilknyttet Diskusjon.no igjennom Edda Digital.
  • Innspill, uenigheter eller tilbakemeldinger på moderering. Dette sendes pr. PM til den moderatoren som foretok moderering man ønsker å gi innspill til. Det er ikke tillatt å diskutere moderering i trådene da dette er off-topic, vi setter pris på om det rapporters der det måtte forekomme.
  • Klage på moderator. Slik sendes til innholdsansvarlig. E-post til innholdsansvarlig er vidar@diskusjon.no
  • Kommunikasjon med enkeltmoderatorer. Til dette kan man også benytte PM.
  • Tekniske feil eller mangler ved forumet. Slike tilbakemeldinger gjøres i Tekniske tilbakemeldinger.
  • Tilbakemeldinger til forumet generelt. Slike tilbakemeldinger gjøres i Tilbakemeldinger om forumet.


Hvordan rapporterer jeg?


Alle innlegg på forumet har en rapporteringsknapp som er plassert nederst til venstre under innlegget. Avhengig av hvilket forumskin man bruker vil rapporteringsknappen se slik ut:

p_report.gif
Rapporter-knapp fra norskspråklige skins
p_report.gif
Samme knapp fra engelskspråklige skins


Når man trykker på denne kommer man til en side hvor man kan skrive meldingen som rapporten skal inneholde.

Dette vil rapporten automatisk inneholde:

  • Lenke til det innlegget man rapporterer.
  • Navnet på brukeren som rapporterte innlegget, samt dato og tid.
  • Rapporteringssystemet støtter per dags dato ikke BBCode, dette vil si at [url], [b], [img] osv. bare vil vises som vanlig tekst hos oss.


Rapportering av hele tråder

Rapportering av hele tråder gjøres vanligvis ved å rapportere det første innlegget i tråden.


Rapportering av enkeltbrukere

Man kan rapportere enkeltbrukere ved å rapportere et tilfeldig innlegg til vedkommende. For lang signatur eller for stor avatar er eksempler på regelbrudd hvor man kan rapportere et tilfeldig innlegg av en bestemt bruker.


Hvem blir rapportene sendt til?


Alle rapportene blir sendt til moderatorteamet generelt. Rapportene legges i en liste som alle moderatorer har tilgang til.


Rapporter istedet for å kommentere!


Moderatorteamet setter pris på at brukere tar seg tid til å benytte rapporteringsfunksjonen framfor å kommentere eller diskutere det som rapporteres direkte i tråden, da slikt vil være off-topic. Det er langt mindre arbeid for en moderator å slette mange rapporter om det samme istedet for å måtte rydde en tråd for off-topic!