Utestengelse

Fra Diskusjon.no WIKI
Gå til: navigasjon, søk

Utestengelse, også kalt suspensjon, er en av reaksjonsformene en moderator har tilgjengelig når en bruker bryter med forumets retningslinjer eller nettikette. Utestengelse brukes for grove regelbrudd, og i tilfeller med hyppig gjentakelse av regelbrudd.Lengden på utestengelse


Lengden på en utestengelse vil bli vurdert på grunnlag av regelbruddet den gis for, og eventuelt historikken for samme eller lignende regelbrudd dersom slikt foreligger. På Diskusjon.no benytter man fastsatte lengder på utestengelser for å sikre mer konsekvent moderering og for å forhindre store sprik i lengden på utestengelser som gis. Lengdene på utestengelsene kan deles opp i 4 kategorier:


  • 24 timer: Brukes der brukeren trenger å "roe seg ned", hvor tilstanden tyder på at man ikke vil slutte med spam og annet for noen timer. Eksempelvis fylleposter.
  • 3 dager eller 1 uke: Brukes på relativt grove overtramp, eller på brukere som gjentar tidligere overtramp (som man tidligere har fått advarsel for).
  • Ubestemt tid: En bruker som tidligere er utestengt for lignende, eller som kommer med særs grove overtramp (eksempelvis ulovligheter), eller flere gjentagelser av overtramp man har fått utestengelser for. Kort og godt en som viser at h*n ikke akter å respektere forumets retningslinjer.
  • Permanent: Rene spamkontoer, dobbeltbrukere o.l.


Ved hver utestengelse sendes det en epost til epostadressen brukerkontoen er registrert med hvor lengden skal være oppgitt og begrunnet. Dersom du ikke har mottatt en slik epost bør du først sjekke spamfilteret, og deretter henvende deg til innholdsansvarlig for å få en avklaring.


Permanent utestengelse

Siden slutten av januar 2009 har man sluttet å bruke permanente utestengelser på Diskusjon.no. Istedet har man gått over til utestengelse på ubestemt tid, som er forklart nedenfor. Originaltråd hvor denne praksisen er annonsert finner man her: Slutt på permanente utestengelser.


Utestengelse på ubestemt tid

Utestengelse på ubestemt tid gis kun i tilfeller hvor man har tatt beslutningen å frata en bruker forumtilbudet. Årsaker som kan gi denne typen utestengelse kan være særdeles grove regelbrudd eller hyppig gjentakelse av grove regelbrudd. Som oftest vil en utestengelse av en erfaren bruker bli tatt i plenum av moderatorene og administratorene.

Brukere som har blitt utestengt på ubestemt tid kan be om en ny sjanse. Dette gjøres pr. epost til forum@diskusjon.no.

Mer informasjon: Slutt på permanente utestengelser.


Klage på utestengelse


Hvis man mener at utestengelsen man har fått er for streng eller gitt på feil grunnlag, eller for svakt begrunnet i retningslinjene, kan man sende en velbegrunnet epost til innholdsansvarlig pr. epost: forum@diskusjon.no

Kilder